A fost modul meu de ”a avea grijă” de obiectivul pe care mi-l setasem la început de an: să-mi ofer mai mult timp!
Am participat la acest curs pe 02.02.2020, cu puțin timp înainte de a începe pandemia. A fost creat și susținut de trei femei minunate: Oana Vornicescu, Maria Nadolu și Andreea Ganea. Cu Oana am meditat și am făcut posturi de yoga feminină, Andreea ne-a creat spațiul necesar pentru a dansa liber, fără constrângeri, iar Maria ne-a ghidat într-o călătorie prin lumea dansului oriental. A fost un curs despre celebrarea vieții de femeie cu toate părțile acelea frumoase pe care de multe ori le uităm.
Iată ce am scris imediat după curs: ”Am dansat cu tot corpul, liber (deși nu este atât de ușor ”în public”), am improvizat. A fost dans la propriu și la figurat, acompaniat de stări, emoții, iubire, sens, artă, culori, viață.”

Am simțit să povestesc despre această experiență deoarece a fost mult mai mult decât pare atunci când spui simplu: Curs de feminitate.
Știu că la acel moment nu aveam nicio așteptare, însă aveam încredere în Oana cu care făceam și yoga săptămânal. Știam că acel curs este pentru mine și așa a fost.
Ceea ce m-a impresionat a fost faptul că aceste fete superbe au reușit să creeze un cadru de suport, încredere și conținere în care să avem curajul să ne putem spune povestea. Ascultându-le și pe celelalte femei care au participat mi-am dat seama cât de multă nevoie de susținere avem, câte povești nespuse se ascund în spatele zâmbetelor ”formale”, câte prejudecăți există și cât de multe temeri avem.
De multe ori, noi femeile, nu știm să ne relaxăm (pot confirma faptul că nu mi-a fost nici mie clar cum pot face acest lucru, dar lucrez la partea aceasta :D) sau ne este cumva teamă că am putea fi catalogate drept neproductive și ajungem să creadem că nu putem face acest lucru sau că nu merităm. A fost glorificată munca în exces și am ajuns să ne reprimăm visurile, creativitatea, feminitatea…și viața.
Dacă ai ajuns până aici, probabil ți-ai dat seama, feminitatea nu este doar despre exterior (rochii, ruj roșu, tocuri și bijuterii), din contră, este dincolo de ceea ce vedem. Aș descrie feminitatea ca un dans liber care te ridică și te coboară, îți oferă pantofi de vals, apoi te invită să dansezi desculță prin iarbă, apă sau nisip. Feminitatea înseamnă conectare la corpul nostru de femeie, la creativitate și intuiție. Ne invită să ne descoperim și să ne acceptăm exact așa cum suntem, să trăim mai mult din corp și mai puțin din mental, să ne susținem reciproc în această călătorie și să știm ceea ce ni se cuvine. Și un lucru este cert: ni se cuvine să ne celebrăm viața.
A fost cel mai frumos cadou pe care mi l-am putut oferi la începutul acestui an. Experiența nu se poate descrie în prea multe cuvinte, însă merită trăită cu prima ocazie când va putea fi posibil să ne reîntâlnim.