Cum am descoperit neuroștiința și de ce m-a cucerit? #oamenicareinspira

Știi momentul acela când îți dai seama că totul are sens?

Se întâmpla în primăvară, la scurt timp după începerea pandemiei. Probabil la fel ca voi, urmăream știrile, datale și încercam să înțeleg ce urmează să se întâmple. Doar încercam, pentru că în realitate totul era învăluit în incertitudine.

Însă, în toată nebunia de atunci erau și oameni care încercau să privească întreaga situație din altă perspectivă. Printre live-uri despre viitorul economiei, interviuri cu psihologi, discuții diverse și tutoriale despre ce poți găti, cum să faci exerciții fizice, etc., am descoperit podcastu-ul Mindarhitect și un episod special realizat de ei pe tema pandemiei. (*recomand cu mare drag și încredere acest podcast. Oamenii aceștia chiar inspiră și oferă claritate!)

Acela a fost momentul în care mi-am spus: ”Wow, vreau să știu mai mult!”.

Așa am început să ascult episoadele din podcast, am comandat cărți despre neuroștiință și am început să mă gândesc tot mai serios să fac un curs în această direcție.

De ce m-a cucerit?

  • Răspunde la foarte multe ”dileme” întâlnite în viața de zi cu zi.
  • Am înțeles ce rol important joacă hormonii în viața noastră și cum ne pot influența în funcție de experiențele pe care le trăim.
  • Am aflat care sunt cele 3 creiere ale noastre și cum ne ajută.
  • Am făcut ”cunoștință” cu elefantul și călărețul (voi povesti despre ei în articole viitoare :D).
  • Explică foarte clar cum ne pot influența emoțiile și de ce este important să le acceptăm.
  • Demonstrează cât de importante sunt practicile de mindfulness în viața noastră și cum le putem transforma în obiceiuri sănătoase.

Pe scurt: este o știință care ne dezvăluie ”misterele” creierului uman și modul în care reacționează în anumite circumstanțe. Ne ajută, de asemenea, să înțelegem de ce oamenii acționează diferit în situații similare și cum ne putem ajuta prin ascultare, cooperare și vulnerabilitate.

Am fost atât de cucerită încât m-am înscris la cursul realizat de NeuroMindfulness Institute: NeuroMindfulness® Coach Certification – Practitioner Level. 🙂

Este un subiect pe care îl voi aborda în articole viitoare deoarece sunt multe de povestit, iar informațiile sunt super utile.

Cu siguranță, descoperirea acestor oameni faini, este unul dintre motivele de recunoștință de pe lista anului 2020.

Până atunci vă las link-ul celor de la Mindarhitect pentru a descoperi mai mult: Mind Architect . Ro by Paul Olteanu – Un podcast despre Neurostiinta si Psihologie aplicate in viata de zi cu zi.

Mulțumesc! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s