Anul în care am citit mai puțin…

A fost 2021. Anul în care am experimentat ce am citit în ceilalți ani.

Bineînțeles că am citit și în 2021, am făcut și cursuri, dar am încetinit muult, nu am mai cumpărat prea multe cărți și nu mi-am mai impus nimic. Ce a fost special și diferit pentru mine era legat de un alt mod de a face lucrurile, dintr-un spațiu de conectare cu mine, corpul meu, emoțiile și toată acea parte pe care de multe ori nu știm să o descâlcim singuri. Așa m-am întâlnit cu mine în terapie la sfârșitul anului 2020 (am ales aproape intuitiv – terapia corporală, bazată atât pe cuvinte, cât și pe emoții și cum se simt ele în corp, a fost și este o călătorie fascinantă, simplă și atât de vie), apoi m-am întânit cu mine în coaching în 2021 (și de aici a pornit o călătorie minunată alături de Cristina Oțel și podcastul pe care îl găzduiește – Pauza de Bine). Este important să știi că ești susținut.

Acum să ne întoarcem puțin în timp….

Totul a pornit de la prima carte de dezvoltare personală pe care am deschis-o: ”Un pământ nou”, Eckhart Tolle. Din acel moment s-a deschis o ”altă lume”. A apărut curiozitatea pentru ceva nou, dar ceva ce voiam să explorez.


La acel moment eram la facultate, nu am înțeles mai nimic, ba chiar mi se părea ”ciudată” cartea. Era acel ceva deloc familiar care îmi crea o stare de insecuritate, dar care mă făcea și foarte curioasă. În scurt timp mi-au ieșit în cale oameni și experiențe care începeau să semene cu niște piese de puzzle, vorbeau despre acea ”lume nouă”.

Am început apoi să citesc tot mai multe cărți din categoria – dezvoltare personală (unele mai reușite, altele mai puțin), am fost la cursuri și evenimente, am povestit cu oamenii, dar simțeam că niciodată nu știu suficient.


Până într-o zi…


Acea zi m-a invitat să trăiesc ce am citit, ce am ascultat și ce am crezut că știu (până atunci doar la nivel cognitiv).

Ți s-a întâmplat să spui vreodată: da, știu, am auzit, am citit?
Știi acele informații, dar le aplici?


Probabil știi și tu 3 pași ca să, 5 tehnici pentru, 10 cărți care_, termeni din psihologie, educație financiară, nutriție, sport, neuroștiință, etc…care pot fi foarte utile.

Însă, dacă știi fără să aplici, ele vor fi doar informații care se repetă.

De ce spun această poveste?
Pentru că orice vrei să creezi trebuie testat, ai nevoie să experimentezi, să simți, să vezi ce ți se potrivește. Rezultatul final este de fapt rezultatul multor acțiuni (nereușite).

Știu că ai mai auzit asta, dar de câte ori știm doar teoria?

START point on the road of business or your life success.

Ce vreau să-ți spun este că de puține ori viața are garanții, ”rețete fixe” sau certitudini.

Când pare că ceva funcționează apare altceva, apoi altceva și pare că niciodată nu poți spune: acum știu sigur, așa fac.

Adevărul este că lumea se chimbă cu o viteză pe care nu ne-am imaginat-o (sau cel puțin, nu așa cum este astăzi). Este nevoie să ne adaptăm din mers, să alegem ce ni se potrivește, să testăm, să fim mai mult decât să facem și să cerem ajutor.

1.Să experimentezi nu este egal cu: Fac totul singur. Poate fi egal cu: terapie, coaching, grupuri suport, oameni care te susțin și îți creează spațiu să fii și să devii. Pot fi cărți, dar vezi când e prea mult și întreabă-te: Unde sunt răspunsurile (în afara mea sau în interiorul meu)?

2. Cărțile sunt minunate.
Nu puține au fost momentele în care am găsit răspunsuri și alinare în paginile unei cărți.

Citește în ritmul tău, alege cărțile care îți fac bine, care te ajută, care te relaxează, apoi fă o pauză și observă. Explorează!

Știu, sunt super multe informații acum și avem uneori impresia că știm tot și în același timp nimic. De aceea, pentru mine funcționeză teoria pașilor mici și personalizați. Am nevoie să mă întreb constant: Ce e pentru mine? De ce fac ceea ce fac? și să am momente în care cobor în corp pentru a simți și pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat să fiu.

Povestea mea cu grafica, creativitatea și frumosul a început cu ceva timp în urmă, acum le aduc în același loc și creez din pasiune, din dorința de a aduce cunoașterea mai aproape de oameni prin intermediul culorilor, formelor, simetriilor, fonturilor, imaginilor și poveștilor cu sau fără cuvinte alăturate.

Cunoaștere prin arte vizuale. Aceasta este calea mea.

Cu drag,

Gabriela

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s