Povestea nunții: cum am ales furnizorii și cauza pentru care donăm

”Iubirea cheamă iubire. Nu este atât de important să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toată puterea şi cu toată fiinţa.”

Constantin Brâncuși
Photo – Iuliana Olteanu

Acest articol îl dedicăm tuturor oamenilor care au fost alături de noi în cea mai emoționantă zi trăită de noi. Este felul nostru de a vă spune – Mulțumiiim – și de a oferi din Iubirea noastră mai departe.

Sperăm că este de ajutor și pentru cei care vor organiza evenimente în viitor și au nevoie de recomandări și inspirație, știm cât de mult contează.

La finalul articolului o să vă spunem exact cum ducem mai departe toată această Iubire și vă spunem de ce – Facem Mai bine Împreună.

Povestea noastră de dragoste a început pe 25 Mai 2008. Atunci nu știam ce călătorie ne așteaptă, dar iată că viața ne-a adus aici și în fiecare zi alegem să ducem povestea mai departe…cu Iubire și Comunicare (asta în cazul în care cineva se întreabă care ar fi ”secretul” :)) ). În realitate nu există secrete, sunt multe alegeri, discuții dificile și dorința de a construi împreună.

Acum vom derula repede filmul până pe 26 Decembrie 2021 – Londra. Aici a avut loc logodna noastră… apoi au început pregătirile.

26 Decembrie, Londra, The Shard – etajul 72

De aici începem să menționăm furnizorii și toți oamenii cu ajutorul cărora am organizat evenimentul nostru. Ce ne-am dorit foarte mult a fost să ne simțim cu adevărat împreună, să fie o nuntă ca o petrecere într-o sufragerie mai mare. Să ne simțim cu toții liberi, să ne bucurăm de muzică, de tot ce se întâmplă și să creăm amintiri pentru toată viața.

În ceea ce privește furnizorii ne-am propus să fie mai mult decât o colaborare, să lucrăm cu oameni pentru oameni, să putem susține afaceri locale și să-i simțim alături de noi. Acum putem spune că avem noi prieteni pentru care suntem foarte recunoscători.

Vom începe într-o ordine mai mult sau mai puțin cronologică – primul furnizor contactat de noi a fost Trupa Select care ne-a asigurat muzica și distracția. Pe ei îi știm din 2016. I-am ales pentru energia lor, diversitate de stiluri muzicale și mai ales pentru interacțiunea cu oamenii. Comunicarea a fost foarte ușoară, deschiderea lor de asemenea și ne-au făcut să ne simțim extraordinar pe toată durata evenimentului. Ar mai fi fost și alte momente, dar seara s-a terminat repede. :)) Îi recomandăm cu mare drag!

TERRA events hall – și acum să povestim despre furnizorul care ne-a oferit acea ”sufragerie” mare și primitoare pe care noi ne-am dorit-o . De aici încep pregătirile cu adevărat, mai exact de la Cristina Toma începe totul. Am avut marele noroc să o întâlnim și să ne fie ghid/consultant/event-planner de la bun început. A fost primul restaurant pe care l-am văzut și am simțit că aici vom rămâne. Cristina ne-a recomandat mulți furnizori faini cu care am și colaborat, ne-a dat o mulțime de sfaturi, ne-a făcut recomandări, ne-a răspuns la multitudinea de întrebări/ îngrijorări, etc. Suntem foarte recunoscători pentru toți oamenii care contribuie aici și cel mai probabil vom mai merge la Terra în vizită pentru că are deja un loc special în inima noastră.

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi – ne-am dorit să găsim un loc unde să simțim acel sentiment profund și am descoperit un loc unde putem spune că ne simțim binecuvântați. Știu că sunt multe convingeri aici, de aceea ne-am dorit foarte mult să alegem acel loc care se simte bine pentru noi și așa am ajuns la această biserică albă, mică și plină de bine. Cununia religioasă a fost cu siguranță cel mai emoționant moment, dar și cel mai frumos și plin de momente amuzante. Părintele Vasile Ioana reușește să armonizeze cuvintele, stările și să te facă să trăiești fiecare clipă. Aici ne simțim altfel și cred că așa e cel mai potrivit, să alegi mereu cu sufletul și cum simți tu că e bine pentru tine.

Rabal Su Misura – atelierul unde Vali și-a făcut pe comandă costumul de mire. Întâlnirea cu Raul a fost în sine o adevărată experiență. Am fost prima dată captivați de povestea business-ului și apoi de profesionalismul de care dă dovadă, de precizie și atenția la detalii. Mi-a plăcut foarte mult că își dorește și să educe, nu doar să creeze costume. Am aflat cu ocazia asta că așa cum la o nuntă femeile invitate nu se îmbracă în alb, nici bărbații invitați nu trebuie să poarte papion (asta dacă nu există vreo cerință specială din partea mirilor sau dacă papionul e foarte diferit de al mirelui). Ne-a povestit ce modele de costume sunt potrivite în funcție de locația aleasă, de modelul rochiei de mireasă și am plecat de la el cu sentimentul că am cumpărat mai mult decât un costum – o reală experiență.

Mesajul pe care Raul îl are expus în atelierul lui.

Style Up – atelierul de unde am comandat cele 2 rochii. Se spune că o femeie (n-aș generaliza, dar ați înțeles ideea) visează dintotdeuna la rochia de mireasă. Eu aș putea spune că am visat, dar la o rochie de dans. Mi-am dorit foarte mult să dansez toată seara și să mă simt bine, iar singura opțiune pentru mine era o rochie cât mai lejeră, cu franjuri, muzică și good vibes. La Style up am cunoscut-o pe Mădă (ea mi-a desenat rochia de mireasă), m-a ajutat ca rochiile să iasă cât mai aproape de cum m-am dorit și mai ales să mi se potrivească și să mă simt bine în ele. Poate preferata mea fost rochia de seară, dar m-am simțit bine purtându-le pe amândouă.

P.S.: la capitolul ăsta eu nu am avut foarte multă răbdare, recunosc. Recomand ceva mai multă ”cercetare” înainte și să ai timp suficient (rochiile au fost gata în ultima săptămână :D). Și mai este ceva ce nu am avut în vedere – când faci o rochie/orice articol vestimentar pe comandă poate să iasă foarte bine, dar sunt și mai multe riscuri și necunoscute. În final a fost foarte bine pentru cât timp am alocat. 🙂

Valentina Oprescu – Make-up chiar nu cred că puteam să găsesc pe cineva mai potrivit decât Valentina. Nu doar că m-a machiat frumos, simplu și m-a făcut să arăt așa cum sunt, dar a adus o energie atât de faină încât toată acea pregătire de dimineață a fost ca o oază de relaxare, distracție și bucurie. O știu de pe instagram din 2020 și am știut de la început că pe ea o voi alege. Și pe lângă toate astea mi-a recomandat-o și pe Alexandra pentru păr.

Alexandra – Hairstyle la fel de minunată. Vineri am făcut probă, iar sâmbătă a venit de dimineață să-mi facă părul, deși am contactat-o atât de târziu încât mă pot declara foarte norocoasă. Coafura a ieșit poate diferit de cum eram obișnuită, dar în același timp foarte potrivită pentru mine. Am avut încredere în Valentina și Alexandra, m-am simțit foarte bine și faptul că m-au ajutat să mai diminuez emoțiile a contat infinit. Mulțumeeesc!

Love and stars jewels – cerceii i-am găsit pe ultima sută de metri, deși urmăream de mult timp contul Teodorei. Au fost perfecți, ușor de purtat și foarte potriviți și pentru alte ocazii. Vă recomand să urmăriți contul, creează accesorii foarte faine.

Malvensky – verighete – ne-a cucerit povestea lor și ne-a plăcut foarte mult ideea de a purta un simbol românesc. Voiam verighete simple și mi-am amintit că am văzut la ei colecția lui Constantin Brâncuși. În plus, interacțiunea noastră cu ei a fost foarte faină. Sunt atenți, implicați, iar showroom-ul este atât de frumooos, de simplu și elegant.

Photo – Robert David

Babacilu – accesoriul pentru păr – se spune că mireasa e bine să poarte ceva nou, ceva vechi și ceva împrumutat. Nu mi-am propus neapărat să fac asta, dar accesoriul pentru păr l-am împrumutat de la o prietenă (mulțumeeesc, Oana) și a fost mai mult decât potrivit. Pe contul Babacilu puteți vedea și alte accesorii faine create cu drag și pasiune.

Fotografii – Robert David a avut răbdare din plin, ne-a făcut să ne simțim foarte bine, și cool, și liberi, fără prea multe regii, ne-a lăsat să ne facem de cap și să ne simțim bine așa cum suntem. 5 stele din 5.

Mulțumiri multe și Ruxandrei Mănescu care a completat albumul cu acele momente spontane pe care altfel le-am fi uitat.

Cristi Briceag – Videograf foarte fain Cristi. Deschis, flexibil, ne-a surprins la fel de natural, ne-a făcut să ne simțim foarte bine, ne-a ascultat dorințele și ne-a făcut recomandările cele mai potrivite. Foarte faine filmările și le-am primit neașteptat de repede. P.S.: Cristi e pe fundal. 🙂

Iuliana Olteanu – PHOTO draga noastră prietenă, care ne-a fost alături ca invitat, dar care ne-a și fotografiat, făcându-ne astfel o dublă – triplă bucurie. Nu avem cuvinte să-i Mulțumim pentru atât de multe amintiri din ultimii 8 ani (cel puțin). Suntem super norocoși că ne este prietenă. Este evident că o recomandăm cu mare, mare drag și încredere.

Dani Constantincoregraf dansul miriloraici e o poveste mai lungă, dar facem rezumat.

Dansul a fost o pasiune a noastră (fără să știm) încă de la începutul relației. Am dansat împreună la toate petrecerile și din 2020 am început să mergem și la cursuri de dans – la școala Joie de vivre.

Am ales Rumba pentru dansul mirilor – căruia i se mai spune și Dansul Iubirii. Nu am stat mult pe gânduri (mai aveam în gând Tango). Am ales melodia pentru dans și am început orele de pregătire. Am înțeles cum se naște o coregrafie pas cu pas, notă cu notă și muuuulte repetiții. Deși la început ne gândeam destul de mult la cum să arate dansul pentru a fi plăcut și pentru cei care îl vor vedea, pe parcursul repetițiilor ne-a fost tot mai clar că e dansul nostru și atât. Ne-am dorit foarte mult experiența asta. A fost o perioadă de învățare atât pentru fiecare în parte, cât și pentru cuplu.

Pentru noi a fost mult mai mult decât ”dansul mirilor”. Așa a fost contextul, însă pentru noi a fost o experiență și aș putea spune chiar – un vis împlinit – din care am învățat câteva lecții importante:

🎶 atunci când creezi ceva, sunt șanse și să greșești;
🎶 emoțiile pot fi copleșitoare, dar nu înseamnă că te definesc – eu am avut cam 93567436 de emoții. Și nu a funcționat nici: ”oricum nu știe nimeni dacă greșiți” :)) ;
🎶 surprizăăă, perfecționismul chiar nu există și nici nu-l recomand;
🎶 presiunea nu vine de fapt din exterior, vine chiar de la tine;
🎶 când îți dorești ceva, fă acel lucru ghidat de ce simți tu;
🎶 tu decizi dacă ceva este important sau nu pentru tine;
🎶 ia în serios ce faci, dar nu atât de tare, peste 30 de ani o să fii foarte mândru de tine de acum. Poți fi serios și relaxat în același timp.❤️

Acum, după ce lucrurile s-au așezat, știm că am învățat mult și suntem mai conștienți de puterea acțiunii și perseverenței.

Multe mulțumiri lui – Dani Constantin pentru coregrafie și tot ce am învățat despre dans în ultimii 2 ani.

Iuliana Herteg – Ilustrații – aici avem o poveste foarte frumoasă. Fotografia care a inspirat această inlustrație este făcută de Iuliana Olteanu pentru invitația de nuntă, iar Iuliana Herteg a creat ilustrația asta minunată care a fost Welcome guests și grafica pentru fotografiile de la cabina foto. Iuliana ne-a mai ajutat să facem și alte cadouri ilustrate de-a lungul timpului. Dacă vreodată vrei să faci un astfel de cadou, nu ezita să îi scrii.

Denisa Popa – Caligrafie – mesajul nostru ”Iubirea cheamă iubire” C. Brâncuși l-am ales pornind de la verighete (ele având simbolul coloanei infinitului). Dar este foarte posibil să nu fi ajuns la acest mesaj dacă nu-l vedeam postat de Denisa pe contul ei de instagram.

Denisa ne aduce mai aproape arta caligrafiei și o așează în cele mai frumoase cuvinte, exact așa cum este și acest mesaj pe care l-a scris pentru noi. Mesajul a fost imprimat pe semnul de carte, iar coloana infinitului tot Denisa a desenat-o așa fain (semnul de carte a fost mărturie pentru invitați), dar a fost și mesajul care a stat pe peretele din spatele mesei de prezidiu. De asemenea, Denisa a scris acest text și pe o pânză pentru buchetul de mireasă (doar că nu am mai reușit să-l pun la buchet, însă o voi păstra ca pe o amintire foarte dragă). Mulțumim din inimă, Denisa!

Lulu’s cake – ne-a asigurat răsfățul dulce cu prăjiturile copilăriei (pentru că aici veți găsi doar prăjiturile pe care le fac și mamele, bunicile sau mătușile noastre). Recomandarea am primit-o de la Cristina și a fost cea mai potrivită alegere. Comunicarea cu Adriana a fost foarte faină, la degustare ne-a spus și povestea din spatele business-ului și am putut să vedem implicarea lor și pasiunea cu care pregătesc fiecare prijitură. Nu vreau să vă conving, doar încercați. (P.S.: rulourile cu vanilie sunt de viiiis)

Anita’s letters – topper-ul pentru tort a fost făcut aici și a ieșit minunat. Recomandăm cu încredere.

Smile flowers – aranjamentele floraleAndreea este cea care ne-a făcut toate aranjamentele florale și o recomand cu mare drag. Comunicarea foarte ușoară cu ea, știe ce îți dorești fără să-i spui prea mult și vă recomand să o vizitați la serele din Vitan Bârzești – Floris Co. Aici – din februarie până în iunie – este o simfonie de flori de primăvară (lalele, frezii, bujori), iar în restul anului au și buchete de flori foarte frumoase.

Decorent – ne-a creat panoul acesta simpatic și gata de party. Foarte faină Ramona și au o mulțime de variante pentru decor. Noi ne-am dorit să fie ceva party people.

Smile cabina foto deja un must-have la evenimente. Ei au asigurat amintirile printate pentru invitați, iar cartea în care familia și prietenii ne-au scris este un cadou de neprețuit.

Klass – Literele luminoase & Textul din spatele mesei de prezidiu – atât literele luminoase de la scenă (LET’S DANCE), cât și textul din spatele mesei de preziudiu au fost proiectele speciale ale lui Valentin (plus panoul cu fotografii). Klass ne-a ajutat și spunem noi că au făcut o treabă foarte bună.

Grafica – invitații, meniuri, save the date – au fost create de noi și personalizate. 🙂 Ne-am dorit foarte mult ca fiecare invitat să simtă că e parte din poveste și sperăm că am reușit.

În rest am simplificat cât am putut de mult, este o zi cu multe emoții faine, adevărat, dar te consumă și atunci e important să creezi confort pentru tine, exact așa cum ți se potrivește. Nunta este despre povestea voastră pe care alegeți să o sărbătoriți cu oamenii dragi. Nu ar trebui să existe compromisuri.

Și mai sunt diverse lucruri, care par mici detalii, dar fără de care nu am fi putut avea tot ce ne-am propus: printuri (mulțumim Macrina), manichiură (mulțumesc Iulia), cavalerii de onoare care sunt și prietenii noștri (Iulia și Cătălin – Mulțumim din suflet că ne-ați fost alături), toate mesajele de încurajare și de suport, tot felul de lucruri care deși par doar detalii – au contat foarte mult.

Mulțumim din inimă și trimitem toate gândurile noastre de recunoștință către voi, cei care ați fost prezenți la eveniment, cât și celor care ne-ați scris și ne-ați trimis gândul vostru.

Mulțumim prietenilor noștri buni și tare dragi care de acum ne sunt și părinți spirituali. Putem spune că ne-am ales reciproc și suntem foarte recunoscători că îi avem alături în viața noastră. Trebuie și o fotografie reprezentativă, să nu ne formalizăm prea tare, că nu e cazul. 😀

Împreună facem (mai) bine.

Mesajele noastre de – Mai bine împreună și Iubirea cheamă iubire nu au fost alese întâmplător. Suntem convinși că atunci când ne bucurăm împreună și ne este bine amplificăm Iubirea și putem face bine din preaplinul nostru.

Așa am hotărât să dăruim și noi mai departe din toată bucuria și generozitatea pe care le-am primit la rândul nostru.

Vom face o donație de carte către o școală din jud. Brăila – cu ajutorul Asociației Curtea Veche (multe mulțumiri Mirunei, datorită ei și a asociației putem face ca această donație să se întâmple). Fiecare elev din școală va primi o carte potrivită vârstei, iar biblioteca școlii va beneficia și ea de un set de cărți.

Am ales această școală pentru că o bună prietenă este educatoare aici și face lucruri minunate pentru copii, se implică și îi învață multe lucruri utile și frumoase. Și mai este un motiv – Brăila este orașul nostru natal, aici ne-am născut, am crescut și ne-am cunoscut. Dacă putem oferi ceva ce face bine, o vom face mereu cu bucurie.

De asemenea, proiectul Asociației Curtea Veche este unul în care credem și pe care l-am susținut de-a lungul timpului. Poate pare puțin lucru, dar sunt sigură că nimic din ce facem nu este întâmplător, nu poți ști niciodată ce lumină aprinzi în sufletul unui copil.

Vă spunem acest lucru pentru că ne-am dorit să oferim comunității, iar fiecare persoană care ne-a fost alături a contribuit la această donație. Datorită faptului că am fost împreună putem acum să dăruim.

Nunta este un motiv de bucurie și poate fi mai mult decât un eveniment care ”trebuie făcut după anumite reguli”.

P.S.: asigurați-vă mereu că vă este bine vouă ca apoi să oferiți din plin, din bucuria voastră, nu pentru că trebuie sau ca să fiți niște oameni mai buni. Fiți buni cu voi și cu siguranță o să fiți buni și cu ceilalți.

Vă Mulțumim din inimă și vă transmitem toate gândurile noastre de bine și de Iubire!

Iubirea cheamă iubire…ne aduce împreună și tot împreună ducem binele în comunitate, apoi în societate și în lume.

Preotul Vasile Ioana ne-a spus așa: Atunci când îți faci ție bine, atunci când te bucuri, să duci acea bucurie mai departe și să oferi din tot ce ai tu bun și celorlalți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s