244 de cărți și tot atâtea speranțe #maibineimpreuna

Pe 10 februarie am fost la școala gimnazială din Tichilești, Jud. Brăila, să povestim cu copiii despre importanța lecturii.


Întâlnirea a avut loc în contextul donației de carte pe care am făcut-o cu ocazia nunții noastre. Așa cum am mai povestit, ne-am dorit să onorăm acest moment și să ducem mai departe bucuria noastră – să oferim comunității și să aratăm că nunta poate fi mai mult decât un eveniment fericit, poate fi o ocazie de a face un bine și mai mare Împreună cu oamenii dragi. Iar dacă acest lucru inspiră și alte persoane, atunci va fi cu atât mai bine.


Sub umbra ”Binele se face în tăcere.” mi-a fost greu să pun în cuvinte și n-am știut cum să vorbesc despre această idee, dar cred foarte tare că noi oamenii putem face lucruri cu atât mai bune dacă ne inspirăm unii pe alții. Și am mai înțeles, urmărind-o pe Eli Neicuț aka @elivorbeste (influencer de fapte bune), că fiecare persoană rezonează diferit și nu poți să știi niciodată ce impact are gestul tău, oricât de mic îl consideri. 🙂

Într-un context social în care de prea multe ori suntem tentați să arătăm cu degetul și să criticăm ce se întâmplă (de multe ori pe bună dreptate) cred că putem să facem ceva diferit acționând acolo unde putem face ceva, indiferent cum: cu resurse financiare, cu timpul nostru, cunoștințele, etc.

Copiii au fost foarte simpatici, reținuți mulți dintre ei, dar treptat au început să răspundă, câțiva dintre ei chiar ne-au uimit cu răspunsurile lor și deschiderea.

În școlile din mediul rural foarte rar vin persoane din exterior pentru a ține astfel de ore/întâlniri, de aceea ar ajuta cât mai multe astfel de acțiuni. Ne dorim să mai mergem și cu alte ocazii. 🙂

Dacă citești acest articol și îți dorești să contribui în vreun fel, nu ezita să-mi scrii. Mereu e mai bine și mai ușor Împreună. 🙂

Mulțumesc că ai citit până aici!

Voi lăsa la final și povestea pe care am ales să o citesc copiilor, poate te inspiră și pe tine să crezi în puterea gesturilor mici.

Poveste extrasă din cartea: ”Supă de pui pentru suflet”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s