Ce sunt – Poveștile despre Creativitate

Toate artele pe care le practicăm sunt novicitate. Marea artă este viața noastră. M. C. Richards

Photo: Iuliana Olteanu

Proiectul Povești despre Creativitate a început din pasiunea mea pentru subiectul în sine – creativitatea (mereu am fost atrasă de acele activități etichetate ca fiind exclusiv creative: dans, desen, muzică, pictură, etc.), dar și din pasiunea pentru comunicare, poveștile și experiențele oamenilor, din experiența propriului proces creativ și pentru a păși dincolo de ceea ce vedem în exterior.

Creativitatea este un cuvânt atât de des utilizat încât uneori nu-ți mai spune nimic termenul în sine.

Tocmai acesta este motivul pentru care am pornit acest proiect. Pentru a sta la povești cu oameni care creează indiferent de domeniul în care se află, care se descoperă cu fiecare pas și găsesc soluții ”creative” pentru momentele în care nimic nu pare să mai funcționeze. Despre acea creativitate de a trăi, de a te cunoaște prin fiecare acțiune și de a crea viața prin simplitate și frumos.

Aș spune că povestesc despre procesul holistic al creativității.

Toate elementele care compun viața noastră sunt esențiale în acest proces. Atunci când aceste elemente sunt în armonie ne potențează acea scânteie creatoare, însă atunci când apare dizarmonia, apar și blocajele, acele momente în care avem senzația că nimic din ce am făcut și din ce facem nu mai contează.

Și da, un răspuns ar fi acesta: Marea artă este viața noastră!

Înainte de a crea orice, este necesar să ne cunoaștem pe noi, să ne creăm sau ne recreăm dacă este nevoie. Iar acest lucru poate fi făcut în orice moment al vieții noastre. Cine ne spune de fapt ce ”trebuie” să facem cu viața noastră? De obicei societatea și normele aferente.

Vestea bună este că suntem conștienți de acest lucru și putem începe chiar acum să alegem diferit, în acord cu valorile, principiile și visurile noastre cele mai îndrăznețe.

Vocea ta este cea care contează. Atunci când rămâi singur, stai de fapt cu tine și dorințele tale, temerile și provocările care vin odată cu acestea.

De aceea este important cum ne creăm mediul în care trăim.

Este un mediu armonios, cu oameni care ne inspiră și ne ajută să creștem? Facem parte din comunitatea aceea care ne sprijină și ne creează acel spațiu pentru a fi așa cum suntem? Trăim inconjurați de natură? Ne hrănim corpul cu ceea ce este mai bun pentru el: hrană, somn, mișcare? Ne acceptăm emoțiile indiferent de frecvența lor?

Suntem creatorii propriei vieți sau ne lăsăm acest dar – viața – să ne fie ghidat de exterior?!

Se spune că suntem ceea ce mâncăm, dar în egală măsură suntem relațiile pe care le avem, muzica pe care o ascultăm, filmele pe care le vizionăm, etc. Suntem ceea ce admirăm și ceea ce criticăm deopotrivă!

Dar nu vi se pare frumos că în fiecare secundă ne creăm viața pe care o trăim?! Tu, eu, noi, suntem complet responsabili pentru această operă de artă.

Dacă viața este o operă de artă, atunci haideți să avem grijă de ea, să ne dăm timp să o admirăm, să o criticăm mai puțin și să căutăm soluții mai des.

Despre toate acestea și multe alte lucruri la care poate nici nu te gândești de obicei, voi vorbi cu invitații pe care îi vei asculta în interviuri.

Uneori sunt multe lucruri de spus, iar de cele mai multe ori un zâmbet este suficient pentru a crea bucurie. 🙂

Arta de a trăi frumos pornește dintr-un suflet plin de recunoștință pentru tot ceea ce este.

Prezentul acesta efemer și prețios creează viitorul. Fii răbdător cu tine și cu ceilalți!

*Pe Iuliana Olteanu o puteți găsi aici: https://www.instagram.com/iuliana_olteanu/ și Aici: https://www.facebook.com/jullya.iully.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s