Emanuel Popescu | ”Ceva ce este în lumea asta, este și în tine. Este o forță creatoare și în tine. Folosește-o!

Muzica te învață să-ți învingi fricile, să-ți controlezi emoțiile și să devii încrezător. Prin muzică aduci și creezi multă emoție.

Emanuel Popescu
Despre curajul de a merge mai departe indiferent dacă eșuăm la început. Mereu există o nouă zi! Fragmente din interviul cu Emi.

Emi este profesor de public speaking la Liceul Româno-Finlandez și administrator (creativ aș adăuga eu) la @pauzadeinspiratie și @voiceup.ro

Fotografia nu este întâmplătoare, Emi cântă cu vocea și la chitară, este un orator talentat și un om printre oameni cum bine se descrie.

Am avut o discuție foarte frumoasă despre cum arată creativitatea din perspectiva lui. Cum se îmbină vocația de profesor de public speaking cu muzica și cum pot activitățile noastre, deși diferite, să ne ajute și mai mult în tot ce facem.

Eu aș defini Creativitatea: Copy – Edit. Ia ceva ce s-a făcut și dă-i ceva ce este al tău. Copy, dacă este necesar, dar dă-i ceva ce este al tău -Edit!

Mi-a povestit de unde a pornit și cum a ajuns la ceea ce face acum. Iar povestea lui mi-a confirmat din nou că viața te poate surprinde oricând, nu există o rețetă, ci experiențe din care învățăm și luăm tot ceea ce este mai bun pentru noi.

Am vorbit, de asemenea, despre blocaje, cum le depășește și cum se încurajează pentru a merge mai departe. Un secret ar fi – consecvența:

Consecvența este mai bună decât creativitatea de moment. Fii perseverent, fă ceva ce aduce sens, viață. Continuă!

Întotdeauna sunt multe de spus, iar cuvintele par insuficiente, dar vă las pe voi să descoperiți povestea lui Emi și să vă luați acea pauză de inspirație: ”Noi trebuie să fim acei oameni care primim și dăm mai departe.”

*Interviul face parte din proiectul – Povești despre Creativitate!

Cu drag,

Gabriela!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s