Oana Albu |”Creativitatea este transformarea realității în ceva ce îți aparține ție!”

Copilul este aici pentru a se crea pe sine și deja este cea mai mare dovadă a Creativității lui!

Oana Albu
Despre blândețea de a fi, de a crea și de a te bucura din cele mai simple lucruri, dar atât de importante. Fragmente din interviul cu Oana.

Oana este educatoare (Montessori) și un om bun și blând după cum bine se descrie.
Am fost colege la Facultatea de Sociologie, iar 8 ani mai târziu ne-am întâlnit să povestim despre creativitate atât de frumos și simplu.

Esența bucuriei noastre stă în relațiile pe care ni le construim. Dacă avem modele potrivite în comunitatea în care trăim atunci când suntem mici, clar putem să construim niște relații sănătoase și mai târziu, ca adulți

O să vă las pe voi să descoperiți creativitatea așa acum o povestește Oana.

Fiind educatoare am vorbit despre acest act creator și din perspectiva copiilor. Despre ceea ce o ajută să fie bine cu ea, în propriul corp. Despre emoțiile copiilor și cum le oferim spațiul pentru a se crea pe ei în primul rând.

A fost o discuție precum o plimbare de primăvară. Probabil nu întâmplător coperta te duce cu gândul la o poveste spusă în tihnă. O explorare a frumosului din noi încă de la început.

Mi-a plăcut foarte mult cum a descris un moment de prezență pentru ea, așa numita pauză creatoare. Chiar dacă pare contraintuitiv, iată ce spune Oana:

Când sunt cu copiii afară simt că nu știu când trece timpul. Pentru că stăm în curte, avem parte de natură, stăm la soare. Intri efectiv într-o stare de joacă naturală, pe care nu o faci în alte contexte. Pentru că îi vezi pe ei, iar ei sunt foarte firești în tot ce fac, foarte spontani și atunci îți amintești ce înseamnă de fapt spontaneitatea. Și cred că timpul curge așa lin și frumos când există spontaneitate și înveți să o vezi, să o trăiești și să te bucuri de ea.

Te invit să asculți mai mult din ceea ce am povestit cu Oana și să te lași purtat de simplitate, poate și de amintirile calde ale copilăriei și tot procesul acela creativ în care ne lăsam prinși fără prea multă planificare.

*Interviul face parte din proiectul – Povești despre Creativitate!

Cu drag,

Gabriela!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s