Mădălina Luca |”Este greu să faci un pas uriaș din prima.”

Atunci când vorbim despre dezvoltare personală ne uităm în oglindă și suntem inspirați. Uitându-ne la trăirile noastre, la noi, la acțiunile noastre.

Mădălina Luca

O poveste foarte fresh alături de @lucamadalinaa, co-founder la @strigatpteducatie. Strigăt pentru educație este un proiect dedicat schimbării societății din România. Îi puteți vizita și pe site.

M-am regăsit în entuziasmul acesta plin de prospețime al Mădălinei și mă bucur de fiecare dată când descopăr oameni faini care își doresc să contribuie la schimbare. Cu atât mai mult tineri care aleg să se implice.

Și am mai remarcat ceva: mult curaj, ambiție și pasiune.🌸

Atunci când enumăr toate acestea, nu le văd ca simple cuvinte care să definească frumos, ci văd acea speranță în viitor. Observ că la o distanță de doar 5 ani față de generația mea, se întâmplă un pic diferit lucrurile, iar acest semn îmi spune că viitoarele generații vor avea și mai mult curaj, își vor face tot mai mult vocea auzită.

Știu ce veți spune, poate au crescut prea liberi, nici așa nu este prea bine. Evident, extremele vor rămâne mereu extreme, dar perseverența va rămâne mereu perseverență.

Așa cum am povestit și cu Oana Albu, modelele de paranting se tot schimbă, ceea ce înseamnă că am observat acele neajunsuri și suntem mai prezenți să înțelegem cum funcționăm de la mic la mare.

Asta fac Mădălina și Claudiu la Strigăt pentru educație – aduc în prim-plan acele subiecte care necesită îmbunătățiri sau trebuie schimbate în totalitate. Acestea sunt acele schimbări pe care le putem face în lume prin propriul exemplu.

Este greu să faci un pas uriaș din prima. Mai bine faci pași mici pentru a ajunge la obiectivul tău.

Mădălina Luca

Am mai povestit despre cum apare creativitatea într-un astfel de proiect, de unde vine inspirația și cum putem depăși eșecurile.

Iar dincolo de ceea ce vedeți voi în online, este o fată frumoasă, zâmbitoare și tare entuziasmată de tot ceea ce face. Când am întrebat-o ce simte vorbind despre toate acestea mi-a spus: ”Îmi țopăie inima de fericire!”. Atunci nu mi-a trecut prin minte, dar o spun acum – și mie îmi țopăie inima la fel când văd această bucurie în oameni. Știți de ce? Pentru că este contagioasă bucuria.

Ascultă-ți inima.

Pune-i pe ceilalți pe pauză și alege pentru tine.

Mădălina Luca

*Interviul face parte din proiectul – Povești despre Creativitate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s